Jugoremedija bez struje i vode

U Fabrici lekova Jugoremedija rade sve kako bi se smanjila šteta koja od hladnoće koja preti postojenjima, opremi i zalihama lekova, posle isključenja struje.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

15:47

Default images

Danas je zato počelo pražnjenje sistema za recirkulaciju vode i za grejanje.

Pražnjenje sistema za grejanje došlo je umesto uključenja struje, koju je najavila nedavno izabrana direktorka "Jugoremedije“, diplomirani ekonomista Jelena Jovanov (29).

Kao član Odbora direktora, Jovanov je čelnu funciju u "Jugoremediji“ preuzela 22. novembra od Dušana Mladena (58), Amerikanca srpskog porekla, rodjenog u Velikoj Gredi, kod Plandišta.
Mladen je u Zrenjanin stigao početkom proleća, u fotelju generalnog direktora fabrike lekova je seo krajem avgusta, kad je Zdravko Deurić dospeo pred istražne organe, pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj.
Fabrika lekova je već mesecima bez telefonskih veza, bez struje je od 16. novembra, a nema ni infomacija o tome kakva sudbina čeka 460 farmaceuta, koji već godinu dana nisu primili plate, dok dugovanja na računima svakodnevno rastu.
U "Jugoremediji“ se nalaze značajne zalihe lekova koji su, kao i celokupna imovina, pod hipotekom raznih banaka ili pripadaju Fondu robnih rezervi.

"Od kada je fabrika ostala bez struje ne radi ni klima uredjaji, a ako bude mrazeva prvo će stradati tečne forme, lekovi u ampulama“, upozorio je Bosiljko i dodao da promenama podležu i čvrste forme, zbog temperatue kao i zbog roka trajanja.
Dugovanja "Jugoremedije“ znatno premašuju procenjenu vrednost fabrike, pa se čuju i najave da će bankari podneti zahtev za pokretanje stečaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: