Inteza proglašena za banku godine

"Banka Inteza" osvojila je petu godinu za redom nagradu za banku godine u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.11.2012.

14:20

Default images

Ovu nagradu dodeljuje vodeći svetski časopis iz oblasti finansija i bankarstva "The Banker", saopštila je danas ta banka.

Tradicionalno priznanje za banku godine dodeljuje se na osnovu kvantitativnih kriterijuma, kao što su bilansna aktiva i adekvatnost kapitala, ali i stepena razvoja novih tehnologija, nivoa podrške pružene preduzećima i inicijativa preduzetih u odnosu sa klijentima.
Prema rečima organizatora, "The Banker" nagrade za banku godine odaju priznanje onim institucijama koje su odgovorile na izazove nametnute jednim od najzahtevnijih poslovnih okruženja koja se pamte, demonstrirajući inovativnost, efikasnost i oprezno upravljanje, i tako donele dobrobit svojim klijentima i privredama u kojima posluju.

"U uslovima usporene privredne aktivnosti i snažnih recesionih pritisaka u čitavoj Evropi, koji su se tokom prethodne godine prelili i na naš ekonomski prostor, 'Banka Inteza' je nastojala da pruži aktivnu podršku privredi i prati potrebe stanovništva", izjavila je predsednik Izvršnog odbora banke Draginja DJurić, koja je sinoć u Londonu primila priznanje u ime banke.

"Dobri poslovni rezultati, očuvani kvalitet kreditnog portfolia, kao i stabilna kapitalna pozicija čine zdrave osnove koje će nam omogućiti da i u narednom periodu ostanemo pouzdana i profesionalna podrška svim našim klijentima i celokupnoj društvenoj zajednici", rekla je ona.
"Banka Inteza", članica grupacije "Intesa Sanpaolo", je vodeća banka na tržištu Srbije mereno svim relevantnim parametrima poslovanja - bilansnoj sumi, ukupnom kapitalu, plasmanima i depozitima, navedeno je u saopštenju.
Banka posluje kroz mrežu od 200 ekspozitura u 100 gradova širom zemlje i ima bazu od oko 1,59 miliona klijenata u segmentu stanovništva, malog biznisa, privrede i lokalne samouprave, koje uslužuje profesionalni tim od preko 3.000 zaposlenih.
"The Banker", deo izdavačke kuće "The Financial Times Group", vodeći je svetski bankarski i finansijski magazin sa čitalačkom publikom u više od 180 zemalja.
Časopis dodeljuje godišnje nagrade za banku godine, koje se smatraju jednim od najrenomiranijih svetskih priznanja u bankarskoj industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: