Jovanović: Budžet neodrživ

Obećanja o niskom budžetskom deficitu su neodrživa a predlogom budžeta Srbije za 2013. godinu nastavlja se višegodišnja pogrešna ekonomska politika.

Izvor: B92

Subota, 24.11.2012.

16:16

Default images

Kako kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović "na to su, pored LDP, jasno ukazivali predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Fiskalnog saveta".

"To je jedan od razloga zbog kojih smatramo da je predlog budžeta nerealan, i da će za posledicu imati produbljavanje krize", rekao je Jovanović.

"Sadašnja vladajuća koalicija samo nastavlja tamo gde je pre nje stao kabinet Mirka Cvetkovića koji je takodje pre godinu dana najavljivao smanjenje deficita budžeta", podsetio je lider LDP.

Po njegovim rečima, predlog budžeta za 2013. godinu ne rešava ni jedan krupan problem Srbije, a pre svega nezaposlenost.

Jovanović je rekao i da u predlogu budžeta gotovo da nema nijednog krupnog ekonomskog obećanja koje su u kampanji iznosile stranke koje danas čine Vladu Srbije.

"Iz ovakvog predloga budžeta očigledno je da jedino na čemu Vlada gradi svoju ekonomsku politiku jeste zapravo ideja da se nastavi dalje zaduživanje s obzirom da je jasno da mi nismo odgovorili na elementarno ekonomsko pitanje - kada ćemo prestati da trošimo više nego što proizvodimo", ukazao je Jovanović.

On je istakao da LDP "insistira na ekonomskom zaokretu i početku sprovodjenja strukturnih reformi jer je to jedini put kojim Srbija može da obezbedi ekonomski oporavak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: