Bačević: Dogovoren kredit sa Rusima

Ministar prirodnih resursa Milana Bačević izjavio je da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

12:07

Default images

O kamati traba da se izjasni rusko Ministarstvo finansija.

"Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević za televiziju Vojvodine.

On je naveo i da je srpska vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija.
Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.
Prema njegovim rečima, 300 miliona dolara ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700.000 dolara će biti realizovani u tri faze.
Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko- ruskog medjuvladinog komtiteta za saradnju najavio je da bi narodni poslanici početkom decembra trebalo da odlučuju o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: