Cvetković: Nema uštede od nabavki

Bivši premijer Mirko Cvetković kaže da se u budžetu ne vide uštede od 600 do 800 miliona evra od javnih nabavki.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

12:09

Default images

Pored toga Cvetković, koji je i poslanik DS-a u Skupštini kaže da po budžetu za 2013. godinu nema ukidanja nepotrebnih agencija, nego samo porast raznih poreza uz visoku inflaciju.

Prema rečima Cvetkovića, predloženi budžet je pogrešan i dobio je negativno mišljenje i Fiskalnog saveta Srbije, koji tvrdi da deficit neće biti 3,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), nego najverovatnoje 4,3 odsto, a govori i o deficitu od pet odsto.

Cvetković je naveo da je Međunarodni monetarni fond (MMF) ocenio da su preduzete mere Vlade nedovoljne u odnosu na ekonomsku situaciju.

"Budžet je loš i predstavalja neadekvatan odgovor na trenutnu situaciju", rekao je Cvetković i upozorio na dalji rast infalcije i pad standarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: