Srbi prave milione na igricama

Malo ko bi posao u „Majkrosoftu” zamenio za sopstvenu firmu, ali se za Branka Milutinovića to pokazalo kao sjajan potez, piše 24 sata.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

10:33

Default images

Danas je njegov Nordeus jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija u oblasti kompjuterskih igrica i partner Fejsbuka. Za godinu dana, od 2010. do 2011, prihodi Nordeusa su, prema podacima APR-a, povećani više od 15 puta, a neto dobit je sa oko 18 miliona dinara porasla na oko 330 miliona dinara.

Predstavnicima investicionih fondova okupljenim na Balkan venture forumu u Beogradu, Milutinović je u šali poručio da bi trebalo da obrate više pažnje na ovaj region, jer da su “u ranoj fazi investirali u Nordeus, danas bi imali udeo u jednoj od najuspešnijih internet kompanija u Evropi”. I zaista, njihov Top eleven danas je najpopularnija sportska onlajn igrica koju dnevno preko interneta i mobilnih telefona igra više od dva miliona ljudi.

"Postali smo bitni u svetskim okvirima, jedan smo od najbitnijih partnera Fejsbuka globalno, razvijamo nove proizvode i jako brzo rastemo. Verujem da ćemo i u narednim godinama biti jedna od najbitnijih kompanija u industriji kompjuterskih igrica" - kaže za "24 sata” Milutinović, koji je izvršni direktor Nordeusa.

A sve je počelo kad je pre tri godine odlučio da se s još nekim kolegama vrati iz inostranstva u Srbiju.
"Dao sam otkaz u Majkrosoftu 2009. godine, usred ekonomske krize, i svi su nam govorili da smo ludi što smo napustili sjajne poslove i odrekli se dobre zarade", priča Milutinović. Međutim, od kako je izašla prva igra, stvari su krenule mnogo brže da se odvijaju i u narednih godinu i po dana, Nordeus je postao jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija koje prave igrice za internet i mobilne telefone sa brojnim nagradama.

"Sad je trend da dobri inženjeri ne samo da ostaju u Beogradu, nego imamo i ljude koji se vraćaju u Srbiju, čak i sa Kembridža", priča ovaj „skoro tridesetogodišnjak” s kojim u kompaniji radi oko 80 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: