Otvorena vrata za ruski kapital

Premijer Ivica Dačić izjavio je u Frankfurtu da su vrata privrede Srbije širom otvorena za ruski kapital i ruske banke.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.11.2012.

20:52

Default images

"Srbiji je interes ukoliko želi da izađe iz krize i ukoliko želi da razvija ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, da ima sporazum o strateškom partnerstvu, ali mi to ne možemo da realizujemo bez prisustva ruskog finansijskog kapitala u našoj zemlji", izjavio je Dačić posle sastanka sa predsednikom Upravnog odbora Sberbanke Hermanom Grefom u Frankfurtu, navodi se u saopštenju.

On je istakao da su vrata za Sberbanku i za VTB banku, koja je takodje jedna od najvećih ruskih banaka, širom otvorena ne samo u Srbiji, nego u celom regionu.

Premijer Dačić je u Frankfurtu prisustvovao panelu "Nova ekonomija u Evropi: izmedju čekića i nakovnja", u organizaciji Sberbanke. Na panelu je potpisan Memoranduma o razumevanju u cilju podsticanja medjusobne saradnje i investicionih ulaganja izmedju Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije i Sberbank Rusija.

"Mi imamo cilj da Sberbanka uveća svoj kapital koji će pre svega biti plasiran za razvoj privrede, odnosno bilo bi idealno kada bi bio plasiran za finansiranje izvozno-uvoznih poslova koje mi imamo sa Ruskom Federacijom", kazao je Dačić i dodao da bi jedino tako Srbija i Rusija mogle da razvijaju svoje ekonomske odnose.

Dačić je kao pozitivno istakao i to što je skup održan u Nemačkoj. On je rekao da je Nemačka takodje jedan od najvećih ekonomskih partnera Srbije i izrazio nadu da će postati i jedan od najvećih političkih partnera, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: