Mlekara Subotica nastavlja da radi

Mlekara Subotica saopštila je da je u toku reorganizacija u kompaniji, ali da ta mlekara posluje uspešno i da će nastaviti da radi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.11.2012.

14:38

Default images

Direktor Mlekare Subotica Milan Grujić rekao je, kako se navodi u saopštenju, da je u toku reorganizacija sektora logistike i transporta i da se na ovaj korak rukovodstvo odlučilo zbog ostvarivanja bolje konkurentnosti na tržištu i efikasnijeg poslovanja.

"Mlekara Subotica, dakle, nastavlja sa radom neizmenjeno, uz promene unutar kompanije radi postizanja još efikasnijih rezultata", rekao je Grujić.

Kako se dodaje u saopštenju, Mlekara Subotica je prva i jedina srpska mlekara sa dozvolom za izvoz na tržište Evropske unije, posluje uspešno i ne planira nikakve izmene u pogledu poslovanja na domaćem i inostranom tržištu.

Mlekara Subotica navodi da je u avgustu zabeležen rekord u obradi pristiglog mleka, "što predstavlja dovoljan dokaz dobrih rezultata ove kompanije".

Predsednica sindikata radnika Subotičke mlekare Jelena Ninčević izjavila je juče da Salford grupacija ima nameru da zatvori i Subotičku mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.

Ona je rekla da Salford namerava da uradi restrukturiranje po principu prebacivanja transporta, radnika, magacina i kancelarija u beogradski Imlek, pod obrazloženjem da je to jeftinije.

Salford upravlja Denjub fuds grupom u okviru koje se, osim Mlekare Subotica nalazi i Imlek, Bambi Banat i Knjaz Miloš.

U julu ove godine Salford je zatvorio Novosadsku mlekaru, ali radnici nisu otpušteni nego im je ponuđeno da pređu da rade u Imleku ili Mlekari Subotica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: