Viši namet: Poskupeo muzički dinar

Troškovi ugostitelja veći za 20 odsto zbog skoka tarifa koje naplaćuju SOKOJ i OFPS, pišu Novosti.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

21:04

Default images

Prosečan preduzetnik će za muziku morati SOKOJ-u mesečno da plaća oko 7.000 dinara.

Računi ugostitelja u Srbiji opet su se usijali, jer im je naknada za muzički dinar ponovo poskupela, i to za 20 odsto. Tarifa koju naplaćuje SOKOJ skočila je sa devet na 11 dinara po stolici u kafanama i restoranima. Kada se ova taksa spoji sa onom koju naplaćuje druga organizacija, OFPS, godišnji troškovi za kafić od 100 kvadrata idu do 200.000 dinara.

Prosečan preduzetnik će za “note” u svojim lokalima, morati da plaća mesečno oko 7.000 SOKOJ-u, dok je taj iznos ranije bio u proseku oko 5.600 dinara.

"Nekoliko meseci nismo dobijali račune za naplatu muzičkog dinara od SOKOJ-a, a onda je stigla naknada retroaktivno za tri meseca i to za dva dinara skuplja po stolici. Niko nas nije obavestio o poskupljenju". kaže Slobodan Rosić, vlasnik kafane iz Sremčice.

Naša zemlja je, prema rečima Dragoljuba Rajića iz Unije poslodavaca Srbije, jedina, osim Francuske, koja ima tri udruženja koja se bave naplatom “nota”.

"Kod nas je dažbina za muzički dinar dva do tri odsto skuplja nego u razvijenim državama, kada se uporede plate i takse" - kaže Rajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: