Vlada sutra usvaja budžet za 2013.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić izrazio je očekivanje da će na sutrašnjoj sednici Vlada Srbije usvojiti Predlog zakona o budžetu za 2013.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.10.2012.

16:36

Default images

"Ministarstvo finansija i privrede ide na ozbiljnu fiskalnu konsolidaciju, jer je predlogom budžeta planirano da na nivou konsolidovane države deficit iznosi 3,5 odsto BDP-a", precizirao je Senić.

Ministarstvo finansija uspelo je da, kroz mere fiskalne politike, poveća prihode budžeta, a s druge strane, išlo se na smanjenje rashoda, najavio je Senić i precizirao da su u nacrtu budžeta predvidjene dosta smanjene subvencije, ograničen je i rast plata...

"Tako da je, pre svega naš cilj da ovakvim merama 2013, 2014. i 2015. godine idemo na smanjenje javnog duga, s obzirom da on već dostiže 60 odsto BDP-a, što je za zemlju, naše veličine zaista mnogo", rekao je državni sekretar Ministarstva finansija.
"Očekujemo da bude rasprava (u Skupštini) o budžetu odgovorna, prvi put posle dužeg vremena", istakao je Senić i napomenuo da će poslanici imati više nedelja da razmatraju budžet pre nego što se on nadje u raspravi.
Senić smatra da je Ministarstvo finansija učinilo sve da Srbija ima efikasan, brz i jasan budžet za narednu godinu i da cela procedura bude transparentna i podigne kvalitet rasprave o budžetu uopšte.
Neki domaći mediji su preneli da nacrt budžeta za 2013. godinu predvidja prihode u budžetu od oko 954 milijardi, a rashode na nivou od oko 1.074 milijarde dinara, ali procenjuju da je budžet još podložan promenama zbog tehničkih razgovora s MMF-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: