Hleb "sava" da bude ispod 50 dinara

Cena osnovne vrste hleba "sava" prema analizama Ministarstva trgovine treba da bude ispod 50 dinara za veknu od pola kilograma.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

17:58

Default images

Ministar Ljajić je rekao kako nema osnova da hleb poskupi 10 dinara po vekni, sa 44 na 54 dinara koliko traže predstavnici pekarske industrije.

Ministarstvo je spremno na korekciju, ali da cena bude realna i socijalno opravdana, istakao je Ljajić.
Ljajić je izneo da predstavnici Ministarstva već tri dana razgovaraju sa proizvodjačima hleba, ali da je zahtev pekara nerelan i uz uvažavanje da su pšenica, energenti i drugi inputi proizvodnje poskupeli.
Ministar je izrazio očekivanje da će do nedelje biti postignut dogovor o ceni hleba "sava". Cena hleba "sava" od belog brašna ograničena je uredbom na maksimalno 44 dinara.
Ta uredba prestaje da važi 30. septembra. Cena hleba "sava" u trgovinama i pekarama se kreće izmedju 27 i 44 dinara za veknu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: