Romni trgovao akcijama Gasproma

Republikanski kandidat za predsednika SAD Mit Romni, koji je više puta davao antiruske izjave, ulagao je u akcije ruskih korporacija "Gasprom" i "Jandeks".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

00:32

Default images

Kako pokazuju njegovi poreski izveštaji fond koji je upravljao novcem porodice Romni, prošle godine je kupio više od hiljadu akcija "Gasproma" i "Jandeksa".

Hartije od vrednosti "Gasproma“ kupljene su u martu a prodate u septembru prošle godine, pre nego što će Romni ući u aktivnu fazu predizborne kmapanje.

Akcije ruske internet kompanije Jandeks kupljene su u junu, a prodate u avgustu 2011. godine. U oba slučaja Romni je bio na gubitku - vrednost akcija Gasproma je, recimo, te godine pala za devet odsto.

Romni je 2007. godine, kada se prvi put kandidovao za predsednika SAD, tvrdio da njegove investicije treba da budu u skladu sa njegovim političkim uverenjima, podseća Bi-Bi-Si i dodaje da se sada mnogi kritičari republikanaca pitaju kako investiranje u ruski Gasprom može da utiče na otvaranje dodatnih radnih mesta u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: