Merkel:Tržišta brinu zbog evrozone

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su finansijska tržišta zabrinuta oko sposobnosti nekih zemalja evrozone da otplate svoje dugove.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.09.2012.

13:14

Default images

"Finansijska tržišta sumnjaju u to da neke države evrozone mogu da otplate svoje dugove na dugi rok. Svet se pita koliko su konkurentne zemlje evrozone", obratila se kancelarka prisutnima na sastanku Federacije nemačkih industrija.

Merkelova je napomenula da je za rešenje krize potrebna izdržljivost, ali da je fiskalni pakt o budžetskoj disciplini znak napretka, kao i dogovor o uspostavljanju bankarskog nazdora na nivou monetarne unije.

Kancelarka je navela da je još uvek rano da se priča o dokapitalizaciji banaka u evrozoni putem fondova za spas, pre nego što bude uspostavljen organ za superviziju sa svim pravima koja će mu dozvoliti intervenciju.

Nemački javni deficit će ove godine verovatno iznositi 0,9 odsto bruto domaćeg proizvoda, pa Berlin treba da nastavi sa podsticanjem domaće tražnje, dodala je Merkelova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: