Dinkić: Vlada je sprečila bankrot

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić rekao je da bi Srbija bankrotirala da Vlada nije preduzela mere da to spreči.

Izvor: Beta

Petak, 21.09.2012.

15:24

Default images

Dinkić je istakao da je Vlada pripremila prvi paket mera za spasavanje od dužničke krize, o čemu sada Skupština raspravlja i što će, prema njegovim ocekivanjima, usvojiti početkom sledeće sedmice.

Dinkić je dodao da Vlada planira da zajedno sa budžetom za 2013. godinu bude donet i drugi paket mera koji bi omogućio da se sadašnji budžetski deficit prepolovi i da se zaustavi rast javnog duga.

"Istovremeno ćemo ići sa merama za pokretanje proizvodnje, jer samo sa kombinovanim merama možemo dati pun efekat. Jedna od mera koja će podstaći privredni razvoj u ovom kraju je izgradnja autoputa od Beograda do Čačka", rekao je Dinkić.

On je dodao da bi ugovorena deonica autoputa od Ljiga do Čačka uskoro trebalo da počne da se radi i da će on u ponedeljak razgovarati sa potpredsednikom kineske Eksim banke o finansiranju preostale deonice od Beograda do Ljiga i deonice od Pojata do Preljine.

Dinkić je danas boravio na proslavi Atomske Banje u Gornjoj, Trepči, koja je privatizovana pre četiri godine i čiju je privatizaciju ocenio kao uspešnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: