Dinkić kupio FIAT 500L na kredit

Ministar finansija Mlađan Dinkić je, dan pre početka zvanične prodaje novog modela Fijat 500L, potpisao kupoprodajni ugovor i postao vlasnik ovog automobila.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

12:30

Default images

Dinkić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo da je Fijat 500L kupio na bankarski kredit sa rokom otplate od pet godina.

"Pre nekoliko godina, mnogi u Srbiji nisu verovali da će projekat koji sam pokrenuo sa Fijatom zaista uspeti i da će se u proizvodnim halama u Kragujevcu jednog dana proizvoditi automobili vrhunske svetske klase", dodao je ministar.

On je podsetio da je tada javno obećao da će biti prvi kupac novog modela automobila, jer je od samog starta duboko verovao u uspeh ove velike industrijske investicije koja je od ogromnog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije.

Dinkić je izjavio da će Fijatom 500L njegova supruga i on zameniti Pežo 206 star 12 godina koji su do sada vozili, napomenuvši da će u skladu sa zakonom, ovu imovinsku promenu prijaviti i nadležnoj agenciji.

Najjeftinija verzija tog automobila u Srbiji košta 13.490 evra sa PDV-om, a najskuplja 18.690 evra.

Podsetimo da je svojevremeno, pre gotovo 10 godina tadašnji ministar finansija kupio automobile proizvedene u Kragujevcu. Reč je o Božidaru Đeliću koji je 2002. godine kupio jugo kabriolet, a taj auto i danas ponekad vozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: