EPS: Za projekte ima više partnera

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

16:22

Default images

"Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije", naveo je EPS povodom različitih tumačenja potpisanog memoranduma između EPS-a i nemačke energetske kompanije RWE.

Dodaje se da će "uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala omogućiće EPS-u efikasniju realizaciju projekata".

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3".

O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: