Sanpaolo dobio priznanje CDP-a

Intesa Sanpaolo, matična bankarska grupacija Banca Inteza, dobila je priznanje organizacije Carbon Disclosure Project (CDP).

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

15:24

Default images

CDP je grupa od 655 institucionalnih investitora koji upravljaju sredstvima u vrednosti od 78.000 milijardi dolara, za posvećenost koju je pokazala u pravcu smanjenja emisija koje utiču na promenu klime i ublažavanja rizika koji nastaju kao posledica klimatskih promena, saopštila je Banka Inteza.

Zahvaljujući postignutim rezultatima, Inteza Sanpaolo je uključena u CDP indeks učinka (Carbon Performance Leadership Index - CPLI). U okviru FTSE Global Equity Index Series (Global 500), CPLI selektuje kompanije koje su pokazale efikasni strateški pristup pitanju smanjenja emisije u odgovorima na upitnik CDP.

„Uključivanje Intesa Sanpaolo u CDP indeks učinka je važno priznanje za inicijative koje smo preduzeli u prethodnih nekoliko godina sa ciljem smanjenja emisija. Veoma smo ponosni što smo prepoznati kao jedna od najaktivnih kompanija na svetu na ovom polju i sa istom posvećenošću ćemo nastaviti da radimo na tom planu”, izjavio je Enriko Kukiani, generalni direktor Intesa Sanpaolo.

„Kompanije koje su uključene u CPLI pokazale su posvećenost upravljanju i smanjenju emisije gasova staklene baste i preduzele konkretne mere protiv promena klime. Organizacije koje rade na smanjenju emisija i uključivanju pitanja klimatskih promena u svoje poslovne strategije imaju sposobnost smanjenja troškova, veće mogućnosti za generisanje prihoda i lepšu budućnost pred sobom“, izjavio je Pol Simpson, generalni direktor CDP.

Ove godine, 33 kompanije u grupi kompanija Global 500 predstavljene su u CPLI na osnovu analize njihovih odgovora na upitnik CDP za 2012. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: