Ćulibrku Telekom, Krkobabiću PTT

Telekom će posle odlaska Branka Radujka voditi Predrag Ćulibrk, dok će novi direktor PTT biti zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

15:13

Default images

Vlada je odluku o postavljanju novih direktora u Javnim preduzećima donela na današnjoj sednici.

Krkobabić, koji je i ranije spominjan kao kandidat za mesto, zameniće dosadašnjeg direktora Gorana Ćirića. Ćulibrk, koga je kao nestranačku ličnost predložila SNS, dolazi umesto Radujka, a dosad je bio na čelu Telekoma Srpske koji je u vlasništvu Telekoma Srbije.

Inače, Ćulibrk se još u aprilu 2011. godine spominjao kao moguće rešenje za novog generalnog direktora Telekoma Srbija, a prema nekim informacijama iz tadašnje Vlade, trebalo je da dođe na to mesto u maju prošle godine.

On je u tom periodu izjavio i da je dobro što Telekom nije prodat ispod cene od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala, kao i da bi "na Telekom kroz nekoliko godina trebalo gledati kao na kompaniju koja je deo jedne šire multinacionalne kompanije, što nikom ne bi trebalo da smeta".

Ćulibrk, rođen u Rumi 1968. godine, nakon završetka studija na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1994. godine zaposlio se u tadašnjem JP PTT Srbija, sada Telekomu, u Direkciji za razvoj i investicije. Od 1997. godine je bio odgovoran za deo planiranja mreže.

U martu 2005. godine imenovan je za direktora Sektora za strateško planiranje, a iste godine za direktora Samostalnog sektora za strategiju i razvoj u Telekomu Srbije, a.d., Beograd.

Od 18.06.2007. godine imenovan je za generalnog direktora Telekoma Srpske, a.d., Banja Luka.

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, rođen je 1952. u Kačarevu kod Pančeva. Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Beogradu, nakon čega je oko 30 godina radio na bankarskim i finansijskim poslovima.

Posebna oblast njegovog interesovanja i rada je privredna oblast zanatstva, malih i srednjih preduzeća.

Osim funkcije potpredsednika PUPS-a Krkobabić je i jedan od osnivača ove partije i predsednik Gradskog odbora te stranke za Beograd. Od avgusta 2008. do juna 2012. bio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Sin je potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, lidera PUPS-a Jovana Krkobabića, oženjen je i otac dvoje dece. Imenovani su i direktori još nekih preduzeća.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Transnafta „ Pančevo, Vlada Srbije je imenovala Miloša Tomića, a Nikolu Petrovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“ .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: