Konuzin: Stiže ruskih 800 miliona $

Odlazeći ruski ambasador Aleksandar Konuzin najavio je da će do kraja godine početi da pristižu sredstva ruskog kredita Srbiji od 800 miliona dolara.

Izvor: Beta

Subota, 15.09.2012.

10:01

Default images

Prema njegovim rečima, već su počele pripreme za korišćenje tih sredstava.

"Do kraja ove godine novac će početi da stiže. Već su počeli pripremni radovi: formira se pul izvođača, snabdevača, pripremaju su proizvodne zgrade na osnovu projekata. Već narednih meseci počeće građevinski radovi", kazao je Konuzin u intervjuu za Novosti.

On je poručio da su uslovi kredita koje je predložila Rusija prihvatljivi za srpsku stranu.

"Ne verujte onima koji govore da Rusi ovde traže jednostranu korist na štetu interesa Srbije. Oni pokušavaju da prevare vaše javno mnjenje. Govore tuđim glasom u ime drugih", kazao je Konuzin.

On je istakao i realizaciju projekta "Južni tok", koja će, kako je ocenio, biti integrišući faktor za ceo region.

"Istovremeno, nekoliko zemalja, veliki broj preduzeća, ogroman broj ljudi biće objedinjeni zbog istog cilja: da izgrade transnacionalni gasovod, izvor energije, toplote, hemijskih sirovina. Gradnja tog objekta povoljno će uticati na građevinarstvo Srbije. Korišćenje gasovoda takođe će biti pozitivan faktor za ekonomiju. A gas će biti izvor novih formi privredne delatnosti", smatra Konuzin.

On je istakao da njegovo prvo iskustvo sa predstavnicima nove vladajuće koalicije, uključujući i članove SNS, pokazuje da u sadašnjem timu izvršne vlasti postoji ogromna želja, ne na rečima, već u praksi, da se saradnja Srbije i Rusije kreće napred.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: