Radovan Jelašić se vraća u NBS?

Guvernerka Tabaković je saglasna sa predlogom da, ako nema zakonskih prepreka mesto predsednika Izvršnog odbora NBS zauzme Radovan Jelašić, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 13.09.2012.

09:44

Default images

Najava ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da će kandidat za predsednika Izvršnog odbora Narodne banke Srbije biti nekadašnji guverner Centralne banke Radovan Jelašić izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako je “Novostima” potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, prethodnih dana vodili su se razgovori o mogućoj kandidaturu Radovana Jelašića za mesto predsednika Izvršnog odbora centralne banke.

"Guverner NBS saglasna je sa predlogom da, ako za to nema zakonskih prepreka, Jelašić postane predsednik Izvršnog odbora, a imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u vođenju monetarne politike", kažu u centralnoj banci.

Inače, Radovan Jelašić je posle odlaska sa čela Narodne banke Srbije prvo otišao na mesto direktora u Unikredit banci u Beču da bi prošle godine bio imenovan za generalnog direktora Erste banke u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: