Povećana cena otkupa šećerne repe

Kompanija Sunoko je povećala otkupnu cenu šećerne repe, tako da će ona umesto dosadašnjih 4,05 dinara iznositi 4,4 dinara po kilogramu repe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2012.

14:13

Default images

Cena se odnosi na repu standardnog kvaliteta i digestije 16 odsto, koja u sebi uključuje sve bonuse i premije, saopštila je kompanija.

Sunoko je najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera.

Zbog suše koja nije išla na ruku poljoprivrednim proizvođačima i očekivanih slabijih prinosa, kampanja prerade repe je počela avgustu u sve tri fabrike i trajaće 60 do 120 dana tokom kojih će se preraditi 1.400.000 tona šećerne repe, izjavio je Ljubiša Radenković, generalni direktor Sunoka.

U ovogodišnjoj kampanji je rok plaćanja je 25. decembra 2012, za isporučenu šećernu repu. Cena slatkog korena je za razliku od drugih kultura garantovana, a isplata je sigurna i realizuje se u ugovorenom roku.

Moguća je i isplata odmah nakon isporuke uz odbijanje dodatnih troškova finansiranja.

Sunoko planira da preradi repu sa 33.000 ha koliko je zasejano šećernom repom za potrebe kompanije i ostvari proizvodnju šećera na nivou od 200.000 tona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: