Španija i Grčka gore i od Afrike

Španija i Grčka imaju, gledano u procentima, više nezaposlenih nego mnoge afričke zemlje, pokazalo je istraživanje Međunarodne organizacije rada (ILO).

Izvor: business.hr

Utorak, 11.09.2012.

16:27

Default images

Nezaposlenost u Španiji od 24,5 posto i Grčkoj od 22,3 posto nezaposlenih veća je nego u svim drugim državama obuhvaćenim međunarodnim statističkim analizama.

Slično je stanje i kad se uzmu u obzir statistički podaci o nezaposlenosti mladih. U Grčkoj je nezaposleno 55 posto osoba mlađih od 24 godine, a u Španiji oko 53 posto.

ILO je analizirao podatke za 178 država u svetu. Osim toga, u oko 50 njih obavljane su ankete, kako bi se podaci mogli uporediti u međunarodnim okvirima.

Među afričkim, karipskim i latinoameričkim državama, za koje postoje samo procene, samo je nekoliko njih u kojima je bez posla više ljudi nego u Grčkoj ili Španiji.

Namibija je, na primer, jedna od tih zemalja koja ima veću stopu nezaposlenosti od dve južnoevropske države.

ILO procenjuje da će stopa nezaposlenosti u južnoj Evropi i u budućnosti biti visoka.

Čak i ako kriza evra u idućim mesecima ne eskalira, nezaposlenost u južnim članicama evrozone idućih će godina vrlo će se sporo smanjivati.

Organizacija pretpostavlja da će 2015. u Grčkoj biti 20,3 posto nezaposlenih, a u Španiji 23,4 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: