"Srbiji treba nemačka tehnologija"

Prvi čovek nemačkog energetskog koncerna RWE Peter Terium je u Berlinu rekao da Srbija ima velike potrebe za modernom tehonologijom u oblasti elektrana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.09.2012.

09:43

Default images

''Istovremeno tu postoji kako u konvencionalnoj oblasti tako i u oblasti obnovljive energije još puno resursa, i tu strateški važnu polaznu poziciju želimo mi da koristimo zajedno sa našim partnerom EPS-om'', rekao je Terium povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju i strateškoj saradnji sa EPS.

Svečanosti su prisustvovali prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, nemački vicekancelar Filip Resler, ministar za energetiku u vladi Srbije Zorana Mihailović i drugi predstavnici obeju država.
Terium je, kako se navodi u jednoj informaciji RWE, naglasio da nemačka strana raspolaže u svim tehnološkim segmentima odličnom ''know-how'' tehnologijom.
Memorandum, koji su potpisali Terium i v.d direktora EPS Aleksandar Obradović obuhvata dalji razvoj i optimalizaciju postojećih postrojenja u oblasti energetike, kao i planiranje, izgradnju i pogon novih hidroelektrana (HE) kao i proširenje jedne termoelektrane (TE).
Projekti HE instalirane snage od oko 920 megavata (MW) nalaze se na Dunavu i Drini, kaže se u informaciji RWE, a TE u Obrenovcu, 40 kilometara zapadno od Beograda, sa postojećom instaliranom snagom od 1.240 MW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: