Mihajlović: Imamo dovoljno struje

Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilna i struja se neće uvoziti u septembru i oktobru, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

11:18

Default images

"Elektroenergetska situacija je stabilna, struje ima i neće se uvoziti tokom septembra i oktobra", rekla je Mihajlović novinarima u vladi Srbije.

Mihajlović je istakla da će sve informacije o tome na vreme biti poznate javnosti.

Pre desetak dana ona je, međutim, upozorila da će Srbija tokom grejne sezone morati da uveze određenu količinu struje i da će Ministarstvo energetike učiniti sve da sezona grejanja bude spremno dočekana i da do kraja godine ne bude poskupljenja električne enegije.

"U ovom trenutku mi jesmo pred svršenim činom da moramo da uvezemo električnu energiju, ali ćemo se dobro pozabaviti time koje su to količine, da to ne optereti budžet i javna preduzeća i Ministarstvo", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula da je Ministarstvo, zajedno sa javnim preduzećima, oformilo kriznu grupu koja radi na tome kako da na najbolji način budu obezbedjeni energenti, s obzirom na ozbiljnu energetsku krizu u kojoj je Srbija već nekoliko godina, pred grejnu sezonu.

Dodala je da prilikom interventnog uvoza električne energije neće biti posrednika.

"Ministarstvo nije protiv trgovine električnom energijom, ali smo protiv toga da se neko bogati na interventnom uvozu, odnosno na ceni koja je po nekoliko puta viša", objasnila je tada Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: