Gasprom: Nismo obavešteni o istrazi

Gasprom je saopšto da još nije dobio obaveštenje od Evropske komisije o pokretanju istrage o tome da li je ta kompanija zloupotrebila monopolski položaj.

Izvor: Beta

Sreda, 05.09.2012.

16:39

Default images

"Otvaranje postupka ne znači da je Gasprom delovao u suprotnosti sa EU pravilima o konkurenciji", piše u saopštenju Gasproma i dodaje da ta kompanija posluje u skladu sa međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom u svim zemljama u kojima je prisutan, kao i da cenu gasa odredjuju prema standardima koje primenuju i drugi proizvodjači gasa i izvoznici.

"Očekujemo da će istraga uvažiti naša zakonska prava i legitimne interese na osnovu evropskog i medjunarodnog prava", ističe se u saopštenju i navodi da je ta kompanija spremna da i dalje uspešno saradjuje sa Evropskom komisijom.

Evropska komisija je juče saopštila da je zvanično pokrenula istragu da li je ruski proizvodjač i snabdevačc prirodnog gasa "Gasprom" zloupotrebio svoju dominantnu poziciju na tržištu gasa u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: