Kostić: Utvrditi reprezentativnost

Udruženje "Poslodavac" predložilo je da se pre imenovanja SES prvo normativno uredi pitanje reprezentativnosti sindikalnih i poslodavačkih organizacija.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

13:46

Default images

Kako se navodi u saopštenju, udruženje Poslodavac na čijem čelu se nalazi predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, smatra da se to može urediti donošenjem posebnog Zakona o osnivanju i reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca ili izmenama pojedinih odredbi Zakona o radu.

Dodaje se da "Poslodavac" pozdravlja zalaganje premijera da se u Srbiji uspostavi, odnosno započne socijalni dijalog o pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i njihovog života i rada.

U saopštenju se podseća da je udruženje "Poslodavac" organizacija sa dobrovoljnim članstvom osnovana sa ciljem zajedničkog predstavljanja, unapredjenja i zastupanja poslovnih interesa poslodavaca. Okuplja blizu 43.000 privrednih društava i preduzetnika, koji zapošljavaju više od 500.000 ljudi.

Neki od članova tog udruženja, kako se navodi su MK Grupa, ITM Grupa, Srbijagas, kompanije Delta holdinga, ABS Minel, Interkomerc i SAGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: