RIK vratio 300 miliona u budžet

Administrativni odbor Skupštine Srbije odlučio da se u državnu kasu vrati 300 miliona dinara koji su bili namenjeni RIK-u za vanredne predsedničke izbore.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

11:08

Default images

RIK je, naime za predsedničke izbore dobio 600 miliona dinara, a nije potrošio 300 miliona dinara pa će taj novac, po rečima generalnog sekretara skupštine Jane Ljubičić biti vraćen u državni budžet i usmeren onima kojima je neophodan.

Budžet republičkog parlamenta bio je oko 3,3 milijarde dinara, a nakon raspisivanja predsedničkih izbora uvećan je zbog troškova za izborne aktivnosti, rekla je Ljubičić.

Članovi odbora napomenuli su da su u pitanju pare koje nije potrošio RIK i da, kako kaže poslanik SPS Milisav Petronijević, nisu u pitanju uštede skupštine. Ljubičić je novinarima nakon sednice odbora rekla da je ponosna što su napravljene uštede.

Ona je kazala da RIK nije samostalno pravno lice i da budžet RIK-a pripada parlamentu i pozvala i druge državne organe da prate "trend skupštine i da štede u vreme ekonomske krize".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: