Nije bio žirant a vraća 1,5 miliona

Siniši Sojniću stiglo rešenje o prenidbi imovine na osnovu zahteva NLB banke da kao žiran Midragu Pavloviću vrati kredit iako tog čoveka ne poznaje, piše Press.

Izvor: Press

Petak, 31.08.2012.

10:28

Default images

Siniša Stojić (41) iz Čačka uskoro bi mogao da ostane bez krova nad glavom jer mu preti plenidba imovine na osnovu odluke suda u Novom Sadu. Rešenje o izvršenju doneto je na osnovu zahteva NLB banke kojim se zahteva da kao žirant Miodragu Pavloviću iz Novog Sada vrati kredit od milion i po dinara.

Međutim, Stojić tvrdi da ne poznaje Pavlovića i da nije ni bio garant kredita.

Stojićeva nevolja, koja je kulminirala ovih dana, počela je još 2008. godine, kada je na kućnu adresu dobio opomenu NLB banke u kome traže da kao Pavlovićev žirant na račun banke uplati više od 4.000 evra na ime neizmirenih rata kredita.

"Kada sam dobio opomenu, odmah sam pozvao banku u Beogradu misleći da se radi o grešci i da ćemo sve veoma brzo rešiti. Međutim, rekli su mi da oni nemaju ništa s tim i da ne mogu da mi pomognu. Otišao sam u odeljenje za privredni kriminal čačanske policije, gde je sačinjena službena beleška. Do sam izjavu da ne poznajem Pavlovića i da mu nisam bio žirant, niti da sam ikada i kročio u tu banku", objašnjava Stojić.

Međutim, tada je od inspektora saznao da je još jedna u nizu žrtava prevaranata i da se u Šapcu zbog istih stvari već vode krivični postupci protiv odgovornih u NLB banci, zbog čega će predmet biti i prosleđen u taj grad na dalje postupanje. Iako je očekivao da će se prevara ubrzo razotkriti, Stojić već četiri godine vodi bitku sa NLB bankom dokazujući da se radi o prevari.

"Ništa se nije dešavalo do početka jula, kada je stigao predlog za izvršenje Osnovnog suda u Novom Sadu, u kome me obaveštavaju da će mi imovina na osnovu duga biti popisana i prodata. Traže da platim milion i po dinara, iako me nisu ni obavestili da je sudu podnet predlog o izvršenju", priča Stojić, koji je uz rešenje dobio i menicu, koja je sastavljena još početkom 2007. godine, a koju je, navodno, potpisao. Na samoj menici uočeno je nekoliko propusta, pa se veoma lako može utvrditi da se radi o pokušaju prevare. "Menicu nisam potpisao niti je to moj potpis, što će potvrditi svaki grafolog. Na jednom mestu je napisan jedan broj lične karte, a na drugom mestu na menici drugi broj. Stoji i da sam radnik firme Gemiks, za koju nikada nisam ni čuo, a kamoli za nju radio, što se vidi i iz moje radne knjižice", priča Stojić i dodaje da je prevarant verovatno do njegovih ličnih podataka došao preko lične karte.

Iako se do sada obraćao svim mogućim institucijama, Stojić sa zebnjom očekuje pojavljivanje sudskih izvršitelja.

"Nije mi jasno kako je sudu u Novom Sadu menica verodostojna kada se jasno vidi niz manjkavosti, od broja lične karte, falsifikovanog potpisa do preduzeća kog nema u Agenciji za privredne registre... Sve sam dostavio što sam mogao, ali ne vredi... Ne znam šta treba da uradim, da odem u Beograd na Terazije da se obesim", rezignirano na kraju kaže Stojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: