EBRD nastavlja da ulaže u Srbiju

Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Suma Čakrabarti, povodom posete Srbiji, izjavio je da ta banka nastavlja da značajno ulaže u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.08.2012.

11:40

Default images

"Naš cilj je da stimulišemo ekonomski rast i ostaćemo izvor finansiranja u vreme kad je alternativnih izvora malo. Naš ključni prioritet je otvaranje radnih mesta u cilju obezbedjenja dugoročnog prosperiteta gradjana Srbije", izjavio je čelnik EBRD-a koji je od danas u trodnevnoj poseti Srbiji.

To je njegova prva poseta našoj zemlji otkad je prošlog meseca došao na čelo Banke.Od početka delovanja u Srbiji je EBRD ostvario investicije vredne više od tri milijarde evra u velikom broju sektora.

Poseta Čakrabartija dokazuje nastavak posvećenosti EBRD-a Srbiji, posebno u vreme kad se čitav region koji pokriva ta banka, a posebno jugoistočna Evropa, i dalje suočava sa problemima izazvanim ekonomskom krizom, navodi se u saopštenju kojeg je EBRD dostavila Tanjugu.

Prvi čovek Banke će se sastati sa najvišim državnicima Srbije, uključujući predsednika Tomislava Nikolića, premijera Ivicu Dačića, ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića, kao i sa predstavnicima poslovne i diplomatske zajednice i civilnog društva.

Čakrabarti će takodje posetiti neke od srpskih kompanija u koje je EBRD ulagao, uključujući "Biohemiju", "Viktorija grup" i "Formu Ideale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: