FIAT čeka Srbiju do sledeće godine

Potpredsednik FIAT-a Alfred Altavil saglasio se sa ponuđenim rešenjem Mlađana Dinkića da se odloži ugovoreno plaćanje prema toj kompaniji.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 30.08.2012.

00:14

Default images

Ovaj dogovor će se tek pretočiti u ugovor i sledeće nedelje dočekati predsednika FIAT-a Serđa Markionija. On bi tada trebalo da stigne u Beograd.

Podsetimo, Srbija se ugovorom obavezala da FIAT-u uplati 90 miliona evra.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastao se u sredu sa potpredsednikom „Fijata“ Alfredom Altavilom kako bi zajednički došli do rešenja oko isplate zaostalog duga države prema ovoj kompaniji, pišu Novosti.

Ministar Dinkić je ponudio da se rebalansom budžeta do kraja ove godine obezbedi 50 miliona evra, a ostatak obaveze da se isplati tokom naredne godine. Potpredsednik „Fijata“ Altavila se složio sa ponuđenim rešenjem.

Ministar finasija i privrede je italijanskom partneru je rekao da prethodna vlada ugovorenu obavezu prema „Fijatu“ nije predvidela ovogodišnjem budžetom.

Novac za podmirivanje čitavog duga Srbija ne može se pronađe ni u rebalansu, pa je jedino rešenje da se isplata dela obaveze odložiti za sledeću godinu.

„Fijat“ bi već krajem narednog meseca trebalo da počne prodaju novog modela „500l“ i u Srbiji. U ovoj kompaniji očekuju da do kraja godine iz kragujevačke fabrike u svet ode i tamo se proda 30.000 automobila.

Prihod samo od izvoza novog modela trebalo bi da dostigne 350 miliona evra. Većina delova za „fijat 500l“, 70 odsto, proizvodi se u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: