Revizija poslovanja i u Srbijagasu

Državna revizorska institucija najavila je da će analiza finansijskih izveštaja u JP Srbijagas' Novi Sad za 2011. godinu početi naredne nedelje.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

17:14

Default images

Državni revizor Radoslav Sretenović kaže da se trenutno obavlja revizija poslovanja ''Gradskog stambenog'' iz Beograda.

Sretenović je rekao, komentarišući naslove u današnjim novinama koje navode da su zabeležene neregularnosti prilikom sprovođenja hitnih javnih nabavki u javnim preduzećima u vrednosti od 8,4 milijarde dinara, da su podneti brojni zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Sretenović je najavio da će revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JP ''Srbijagas'' Novi Sad za 2011. godinu početi naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, DRI trenutno obavlja reviziju u JKP ''Gradsko stambeno'' Beograd.

Podatke o tome da li je bilo nepravilnosti u vezi sa javnim nabavkama moći ćemo da obelodanimo nakon predstavljanja konačnog izveštaja o reviziji u tom preduzeću, istakao je Sretenović.

On je podsetio da je krajem prošle godine objavljen izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JKP ''Gradska toplana'' iz Kruševca za 2010. godinu.

S obzirom da su utvrđene nepravilnosti u vezi sa sprovodjenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno sprovođenja javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kazao je Sretenović.

Što se tiče JKP ''Put'' Novi Sad, DRI je, takođe, objavila izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja ovog preduzeća.

Pošto je bilo nepravilnosti u sprovođenju javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica takodje podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, naveo je državni revizor.

Kada je reč o ostalim preduzećima i ustanovama koji su spomenuti u medijima, Sretenović je kazao da ne može da komentariše njihov rad, jer nisu bili podvrgnuti kontroli DRI.

''Prilikom određivanja subjekata koje će revidirati naredne, 2013. godine DRI će uzeti u obzir podatke date od strane Uprave za javne nabavke i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki'', zaključio je Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: