Vučić: Imamo i kupce za novo oružje

Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao da će do kraja godine, u centralnoj Srbiji sa srpskim kapitalom biti otvorena nova fabrika složenih borbenih sistema.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.08.2012.

14:19

Default images

Vučić je rekao da će u plasmanu proizvoda srpske namenske industrije pomoći Rusija.

"Uz naš, srpski kapital, svakako pre kraja godine, otvorićemo fabriku u centralnoij Srbiji", rekao je novinarima Vučić, prenoseći detalje nedavne posete Moskvi, gde je o modelima saradnje dve države razgovarao sa ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom.

On je naveo da "već imamo prototipove oružja koje mislimo da sklapamo" i naglasio da će se deo repromaterijala i oružja uvoziti i potom sklapati u složene borbene sisteme.

"Uveren sam da smo deo kupaca već pronašli", rekao je Vučić, objasnivši da je za plasman naše opreme i naoružanja potrebna pomoć drugih država.
Vučić je prisustvovao generalnoj probi srpskog vojnog vazduhoplovstva uoči medjunarodnog aero mitinga, 2. septembra na Batajnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: