Srpske firme na sajmu u Moskvi

Agencija za strana ulaganja i promociju (SIEPA) organizovala je nastup sedam domaćih kompanija na najvećem sajmu delova i opreme za automobile u Rusiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.08.2012.

12:35

Default images

Na najvećem svetskom sajmu automobilskih komponenti, "Automehanika Moskva 2012", na kome se predstavljaju inovacije u tom sektoru održava se u Moskvi od 27. do 30. avgusta,a usluge i inovacije predstavlja više od 1.000 izlagača iz 34 zemlje.

Zahvaljujući liberalizaciji trgovine u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Rusije, domaća preduzeća imaju veliki potencijal na ruskom tržištu, o čemu svedoči njihovo veliko interesovanje za ovaj sajam, kao i posećenost srpskog štanda tokom prvog dana sajma, saopštila je SIEPA.

Ovim nastupom će, kako je navedeno, domaće kompanije imati priliku da steknu nove kontakte, ali i da se sastanu sa postojećim partnerima u Moskvi.Štand Srbije, koji je prošle godine dobio Nagradu za najbolje predstavljeni nacionalni štand sajma, ove godine se prostire na 70 kvadratnih metara i predstavlja srpske kompanije "Korun holding" (Corun Holding) "Juz Jurop ist" (Ewes Europe East), "FAM", "Mekafor prodakts" (Mecafor Products), "Prva petoletka-Promet", "Trgoprevoz" i "Srboauto".

"Automehanika" je sajam koji nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti, pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da se od ove godine održava na većoj lokaciji nego prethodnih godina.

Ranije je sajam održavan u "Krokus ekspo" halama, dok je od ove godine izmešten u "Ekspo centar" koji je veći, bliži centru Moskve i samim tim lakše dostupan, a raspolaže sa oko 42.000 kvadrata u pet paviljona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: