Delez nastavlja da ulaže u Srbiju

Delez grupa planira da u Srbiji otvori veliki distributivni centar, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine, saopštila je ta firma.

Izvor: Beta

Sreda, 22.08.2012.

16:11

Default images

Belgijska Grupa Delez , koja je vlasnik najveceg trgovinskog lanca u Srbiji u kojem su "delta maksi" i "tempo", u aprilu je objavila da će izgradnja distributovnog centra omogućiti rast i unaprediti efikasnost poslovanja te kompanije u regionu, kao i zapošljavanje oko 600 radnika.

Kako je saopštio Kabinet potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine, Rasim Ljajić i izvršni predsednik te kompanije za Jugoistočnu Evropu Maheras Konstantinos su danas razgovarali o planovima razvoja i daljih ulaganja trgovinskog lanca Delez u Srbiji.

Konstantinos je tom prilikom istakao da su neki od glavnih ciljeva Delez grupe u Srbiji pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvođača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima Deleza u svetu.

Ljajić je izrazio spremnost Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokratskih procedura, koji otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija.

Takav pristup je neophodan, naglasio je ministar Ljajić, naročito zbog toga što kompanije kao što je Delez, koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: