Dinkić:Vratićemo Valjevu stari sjaj

Kako da se Valjevu vrati stari sjaj, tema je sastanka Mlađan Dinkića, gradonačelnika Stanka Terzića i poznatih Valjevaca, među kojima je i Željko Joksimović.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 22.08.2012.

14:47

Default images

U nameri da napravi zajednički plan kako da Valjevo ponovo postane regionalni centar, Dinkić je na sastanku kod gradonačelnika Valjeva okupio sve viđenije ličnosti rodom iz tog grada - umetnike, stručnjake, lekare..., sa željom da se pronađe način kako da se podigne privreda tog grada i njegova kultura.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali poznati pop pevač i kantautor Željko Joksimović, glumac Nenad Jezdić, džez muzičar Jovan Maljoković i poznati kardiohirurg Boško Đukanović.

Tom prilikom se razgovaralo o preduzećima važnim za razvoj Valjeva i dogovoreno je da se u što kraćem vremenskom periodu reši status Srbijanke, Valjevske pivare ali i drugih preduzeća kao i da se grad infrastrukturno ojača.
Tanjug
"Valjevu treba vratiti stari sjaj", navodeći da bi taj grad trebalo da izgleda onako kako je izgledao pre 20 godina.

Dinkić je potom obišao fabriku Gorenje i gradilišta nove fabrike te kompanije u Valjevu.

Gorenje u Valjevu gradi fabriku na 20.000 kvadrata, vrednu 20 miliona evra, u kojoj će posao dobiti 400 radnika. Najavljeno je da će probna proizvodnja početi sredinom januara, a redovna 1. februara 2013. godine.
Mlaðan DInkiæ sa viðenim Valjevcima (Tanjug)
U dve fabrike Gorenja u Valjevu ukupno će raditi oko 1.000 zaposlenih, biće angažovani i kooperanti, a godišnje će se proizvoditi miliona frižidera i zamzivača.

Država će Gorenju isplatiti po 10.000 evra subvencija za svako novo radno mesto, a odbornici gradskog parlamenta još nisu verifikovali
sporazum po kojem bi u narednih deset godina slovenačka kompanija bila oslobodjena plaćanja taksi, poreza i doprinosa.

Ta odluka će, kako je danas najavljeno, biti doneta na novembarskoj sednici Skupštine grada Valjeva.
Mlaðan Dinkiæ obilazi gradilište nove fabrike Gorenje u Valjevu (Tanjug)
Gorenje je prvu fabriku frižidera i zamrzivača u Valjevu otvorilo krajem 2006, sa 380 zaposlenih, i u njoj se sada godišnje proizvede oko 500.000 tih uredjaja od kojih se 85 odsto izvozi.

Upravo je mesto izgradnja fabrike Gorenje, u Valjevu ili Zaječaru, u februaru 2011. godine bio povod za sukob unutar vlade Mirka Cvetkovića, između tada ministra privrede Mlađana Dinkića i državnog sekretara u ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: