Ikea u Srbiji - konačno dogodine?

Očekuje se da multinacionalna kompanija "Ikea" najkasnije do kraja 2013. u Beogradu otvori prvu od pet robnih kuća u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

12:34

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine ove robne kuće će biti otvorene ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola.

Mogućnost otvaranja robnih kuća najavljena je u razgovoru potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića sa rukovodiocima kompanije Ikea.

Ljajić je razgovarao sa rukovodiocima kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji i načinima na koji država može da olakša položaj sličnih kompanija na tržištu.

Skalušević, regionalni direktor prodaje "Ikea" za jugoistočnu Evropu informisao je Ljajića o planovima kompanije da u narednom periodu otvori pet prodajnih centara u Srbiji.

Ministar Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi sektori u resoru u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute, navedeno je u saopštenju.

Ljajić je nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine, u cilju poboljšavanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: