U septembru jeftina struja i danju

Građanima Srbije bi do kraja septembra trebalo da bude omogućeno korišćenje dva sata struje po jeftinijoj tarifi tokom dana.

Izvor: Beta

Sreda, 22.08.2012.

09:47

Default images

Kako je za Radio-televiziju Srbije rekla ministarka enegetike Zorana Mihajlović Vlada radi na donošenju takve odluke, koja bi trebalo da bude doneta do kraja septembra, ali se još ne zna tokom koja dva sata bi i danju mogla da se koristi jeftinija struja.

Ona je poručila da do kraja godine neće biti poskupljenja struje i gasa, a do januara trebalo bi i da bude odlučeno o novom tarifnom sistemu.

Ministarka je navela i da u Srbiji neće biti restrikcija struje, ali da predstoji teška grejna sezona uz ozbiljnu energetsku krizu, kazala je jutros ministarka energetike Zorana Mihajlović.

"Ne bih rekla ni u jednom trenutku da će biti restrikcija. Pred nama je jedna ozbiljna grejna sezona i ozbiljna energetska kriza. Srbija nije u energetskoj krizi sada, već nekoliko godina", kazala je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Ona je navela i da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate za gradjane i preduzeća koja nisu izmirila račune za struju, kao i šansa da se osnovni dug isplati u ratama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: