Smanjen nivo problematičnih kredita

Nivo problematičnih kredita na kraju juna iznosio je 19,5 odsto, što je za 0,6 procentnih poena manje nego na kraju marta, objavila je Narodna banka Srbije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.08.2012.

09:20

Default images

Prema podacima iz Izveštaja o inflaciji centralne banke, u drugom tromesečju ove godine smanjen je nivo problematičnih kredita privrede za 1,2 procentna poena, tako da je na kraju juna iznosio 21,4 odsto.

Kašnjenje građana u otplati kredita, kako je navedeno, povećano je za 0,2 procentna poena i u junu je iznosilo 8,4 odsto.

Centralna banka je u Izveštaju o inflaciji ocenila da je i pored visokog učešća problematičnih kredita, stabilnost bankarskog sektora na zadovoljavajućem nivou.

Koeficijent adekvatnosti kapitala na kraju juna iznosio je 17,2 odsto, a pokriće obračunatom rezervom za procenjene gubitke iznosilo je 124,4 odsto, navodi se u Izveštaju o inflaciji.

Prema podacima Kreditnog biroa, na kraju juna ukupan iznos kredita u Srbiji bio je 1.991 milijardu dinara, od čega je 1.297 milijardi bilo
odobreno privredi, 91 milijarda preduzetnicima i 602 milijarde dinara su bili krediti građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: