S&P snizio kreditni rejting Nokije

Bonitetna agencija Standard i Purs snizila je dugoročni korporativni kreditni rejting finskog proizvođača mobilnih telefona Nokije na ocenu BB- sa BB+.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.08.2012.

14:59

Default images

Kao razlog tome S & P je navela izglede za pad profita kompanije.

Finansijski direktor Nokije Timo Ihamuotila izjavio je da je uticaj odluke agencije S&P na tu kompaniju "ograničen".

On je dodao: "Dok nastavljamo sa našom tranzicijom, takođe posvećujemo mnogo pažnje štednji uz istovremeno smanjenje operativnih troškova i napore za jačanje našeg operativnog modela", prenela je agencija AP.

Finska kompanija nastoji da se izbori sa oštrom konkurencijom u vidu "Eplovog" telefona "ajfon", kao i drugih uređaja te vrste sa popularnim "Guglovim" operativnim sistemom "android", koje proizvode kompanije poput "Samsunga" i HTC-a.

Prošlog meseca je Nokija objavila da su u drugom kvartalu njeni prihodi pali za 19 odsto, kao i da je zabeležen neto gubitak od 1,4 milijarde evra.
Pre S&P-a, kreditni rejting "Nokije" je već tri puta snizila još jedna od najvećih agencija za kreditni rejting u svetu, "Mudis".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: