Amerikanci sve više kupuju

Obim maloprodaje u SAD porastao je u julu najbržim tempom za poslednjih pet meseci, što bi se moglo povoljno odraziti na oporavak američke ekonomije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.08.2012.

18:23

Default images

U saopštenju američkog ministarstva trgovine se navodi da je maloprodaja u julu porasla za 0,8 odsto u odnosu na jun, prenosi agencija AP.

U gotovo svim sektorima je zabeležen rast, pošto je skočila prodaja nameštaja, elektronike, gradjevinskog materijala, dok je kupovina automobila porasla za 0,8 odsto.

Američka privreda je u julu ostvarila skroman napredak. Poslodavci su otvorili 163.000 novih radnih mesta, što je najbrži tempo zapošljavanja od februara, dok je potrošačko poverenje poraslo prvi put za poslednjih pet meseci.

Ekonomija SAD je u periodu april-jun, na godišnjem nivou, ojačala za 1,5 odsto, što još nije dovoljno za obaranje stope nezaposlenosti, koja je u julu dostigla 8,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: