Kad nema plate gazda deli paštete

Umesto zaostalih plata za april i maj ove godine, radnici likvidirane Industrije mesa "Čoka", dobili su paštete i zamrznute pakete piletine.

Izvor: Dnevnik

Subota, 11.08.2012.

13:24

Default images

Radnici su bili angažovani u Golija impleks plus segond iz Vrbasa, koja koristi pogone čokanske fabrike i proizvodi konzerve nekada čuvenog brenda domaće mesne industrije.

Direktor i vlasnik preduzeća Branko Milošević kaže da nije u pitanju isplata zaostalih plata u naturi već sindikalna pomoć radnicima dok se ne isplate zaostale zarade.

Radnicima koji su bili angažovani na određeno vreme, na tri meseca i ugovori im istekli 25. maja, iz hladnjače je, po sopstvenoj želji, isporučivana smrznuta piletina ili paštete.

Oni nisu bili voljni da im se pominju imena, nadajući se da će, kada za tim bude potrebe, ponovo biti primljeni na posao. Neki su ispričali da su prinuđeni na to da paštete i smrznutu piletinu prodaju da bi isplatili račune za struju i komunalije.

Branko Milošević uverava da je reč o pomoći radnicima dok se ponovo ne pokrene proizvodnja u pogonima čokanske fabrike. On kaže da na lageru ima dva miliona konzervi pašteta od 75 grama, spremnih za izvoz u Rusiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Namere o nastavku proizvodnje Milošević potkrepljuje i podacima o zajedničkom ulaganju u hladnjaču kapaciteta 5.000 tona s beogradskom firmom Interkomerc, radi dobijanja licence za Carinsko javno skladišta tipa A.

To će omogućiti realizaciju ugovorenog izvoza mesa i mesnih prerađevina za Rusiju vrednog 6,5 miliona evra.

Pogon u Čoki trenutno ne radi zbog rekonstrukcije, a po Miloševićevim rečima, od 95 uposlenih radnika, sada je angažovano 42.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: