Dokapitalizacija Unika grupe

Unika grupa uspešno je okončala dokapitalizaciju u gotovini, vrednu 500 miliona evra, čime je njen akcijski kapital povećao vrednost na oko 190,6 miliona.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

13:25

Default images

Po završetku ponude za pravo prečeg upisa Unika je plasirala svih 47.619.048 novih akcija koje su ponuđene u okviru dokapitalizacije, saopštilo je Unika osiguranje u Srbiji.

U okviru ponude za preči upis, postojeći akcionari su mogli da upišu 10 novih akcija za svakih 29 akcija koje već poseduju, a cena prečeg upisa je iznosila 10,50 evra po akciji.

Prinosi iz gotovinske dokapitalizacije trebalo bi da ojačaju izvore kapitala, kao i solventnost Unika grupe i da, zajedno sa planiranim poboljšanjima previđenim u okviru strateškog programa novog pozicioniranja Unika grupe, kao i planiranih priliva u 2013. stvore osnovu za korišćenje šanse za održivi rast, posebno u centralnoj i istočnoj Evropi.

Unika planira da proširi prodajnu mrežu u okviru tog dela Evrope kako bi postakla rast na tom tržištu. Štaviše, rukovodstvo kompanije očekuje mogućnost novih akvizicija, pa samim tim i ekspanziju grupe na postojećim tržištima, pošto će neki konkurenti verovatno početi da se povlače iz centralne i istočne Evrope.

Austrijska grupacija Unika jedan je od vodećih osiguravajućih koncerna u centralnoj i istočnoj Evropi sa uslužnom i prodajnom mrežom na 20 tržišta tog regiona. Unika u Evropi ima 17 miliona zaključenih polisa i 8,1 miliona osiguranika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: