Pokret potrošača podržao ministarku

Najava uvođenja jeftinije električne energije dva sata u toku dana, uz zadržavanje niže noćne tarife, biće od koristi svim potrošačima, kaže Petar Bogosavljević

Izvor: Tanjug

Petak, 10.08.2012.

12:47

Default images

Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača kaže da to neće uticati na poslovanje Elektroprivrede Srbije.

Uvođšenje novog tarifnog sistema omogućiće bolje korišćenje elektroenergetskih kapaciteta, bolji kvalitet struje, racionalniju potrošnju i smanjenje njenih gubitaka, ali i veće zadovoljstvo potrošača, rekao je Bogosavljević.

On je napomenuo da je Pokret za zaštitu potrošača još pre nekoliko godina predlagao uvođenje te tarife koja bi omogućila jeftiniju struju tokom dana.

Nema ekonomskog i društvenog opravdanja za povećanje cene struje, ali nije ni realno uvođenje niže cene struje za siromašne, a više za platežno sposobne, istakao je on i dodao da cena struje treba da bude jedinstvena za sve, a najsiromašnijim potrošačima treba omogućiti besplatno korišćenje minimalne količine električne energije, kao što je na primer potrošnja za tri sijalice, jednu ringlu, televizor.

Bogosavljević je pozitivno ocenio mogućnost plaćanja dugova za struju na rate, kao i otpis zastarelih dugova i humano isključenje struje, dok potrošači ne budu u mogućnosti da plate električnu energiju.

Ako ni tada nisu u mogućnosti da izmiruju obaveze, onda treba pribeći "skidanju" tih potrošača sa mreže, dodao je Bogosavljević.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da to ministarstvo razmatra mogućnost uvođenja jeftinije električne energije svakog dana po dva sata, kao i nedeljom, čime bi se pomoglo socijalno najugroženijima koji nemaju mogućnost da plaćaju struju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: