I mlinari potvrdili poskupljenje

Mlinske kompanije narednih dana biti prinuđene da povećaju cene komercijalnog pakovanja brašna za 20 procenata, najavio je Dejan Pilja, direktor Fidelinke.

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

14:02

Default images

Pilja je rekao da su mlinari, ranije nego što se to očekivalo, zbog naglog skoka cene pšenice u žetvi, već sredinom prošle sedmice korigovali cene pekarskih pakovanja brašna TIP 500 za oko 15 odsto(sada kilogram košta 34,5 dinara).

Ovih dana može se očekivati i dodatno poskupljenje za još 5 procenata, dodao je on.

Prema njegovim rečima, mere poskupljenja su neminovne, jer je cena hlebnog žita na berzi dostigla vrednost od 25 dinara za kilogram, što je uticalo da je profitabilnost mlinske industrije bez povećanja cena dovedena u pitanje.

Zato, naveo je Pilja moraju biti povećane cene i komercijalnih pakovanja brašna Tip 400 i Tip 500 čija cena do sada nije menjana.

Ukoliko cena pšenice bude nastavila da prati rapidni skok cene kukuruza, kao što se to dešavalo protekle dva sedmice mlinska preduzeća će morati da izvrše nove korekcije cena proizvoda od pšeničnog brašna, kazao je Pilja.

On je rekao da se čekaju i mere novog Ministarstva poljoprivrede, koje bi mogle da pomognu da ne dodje do enormnog skoka cene proizvoda od pšenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: