Imlek kupio akcije Bambi Banata

Kompanija Imlek kupila je na Beogradskoj berzi 10 odsto akcija konditeporske industrije Bambi Banat, kako bi se preraspodelilo vlasništvo.

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

12:28

Default images

Ptrenos akcija planira se i u cilju konsolidacije kompletnog biznisa pred izlazak na Londonsku ili Varšavsku berzu.

Kako je B92 juče pisao, na beogradskoj berzi prodato je 10 odsto akcija konditora Bambi Banat po ceni od 738 miliona dinara. "Verovatno se radi o preraspodeli akcija unutar grupacije Danube Foods grup".

"Shodno našim ranijim planovima i izjavama u kojima smo informisali javnost o konsolidaciji našeg kompletnog biznisa pod kapom Imleka , juče smo obavili prvu transakciju prenosa dela Bambijevih akcija na Imlek", kazao je on.

Promet akcija i obveznica na Beogradskoj berzi juče je dostigao 798.456.599 dinara ili 6.791.803 evra, a najzaslužnije za to je blok trgovanje akcijama "Bambi Banata", u vrednosti 738.225.500 dinara.

Petrović je najavio da će jučerašnje transakcije biti nastavljene i u narednom periodu.

"Zatim, u sledećim koracima to isto planiramo da uradimo i sa Subotičkom mlekarom", kazao je Petrović.

Prema podacima Centralnog registra, 59,59 odsto akcija Bambija je u vlasništvu Dunav hrana grupe, u okviru koje posluju Imlek, Bambi i Subotička mlekara.

Zatim slede banka Inteza sa 10 odsto akcija Bambija, kompanija Klajkroft limited sa 6,49 odsto, Bambi Banat sa pet odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: