Ko je kupio 10 odsto "Bambija"?

Na Beogradskoj berzi prodato je 10 odsto akcija konditora Bambi Banat po ceni od 738 miliona dinara.

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

16:40

Default images

Blok trgovanjem prodato preko 36.000 akcija Bambi Banata [BMBI] po ceni od 20.500 dinara za deonicu što je doprinelo da ukupan promet na berzi dostigne 798,45 miliona dinara (6,79 miliona evra).

Iako se još uvek ne zna ko je kupac Bambijevih akcija, kako za B92 objašnjava broker Sinteza invest grupe Nenad Gujaničić, verovatno se radi o preraspodeli akcija unutar grupacije Danube Foods grup, koja u svom vlasništvu pored Bambi Banata ima i Imlek, Knjaz Miloš i Mlekaru Subotica.

"Ta grupacija je najavila da će doći do preraspodele vlasništva tako da Imlak do kraja godine postane krovna organizacija pod kojom će poslovati ostale kompanije. Ne verujem da se danas na berzi radilo o prodaji kompanije jer ko god da je kupac ne bi uzimao samo deset odsto akcija", kaže Gujaničić, dodajući da će najkasnije za tri dana moći da se u Centralnom registru hartija od vrednosti vidi ko je kupac.

Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods Group-e najavila je da je postavljanje Imleka kao krovne kompanije deo plana konsolidacije industrije hrane i pića a koji je usko povezan sa najavom njihovog izlaska na berzu.

"Prema planovima koji naš investicioni fond ima, do kraja ove godine trebali bi da izađemo na berzu, i to Londonsku ili Varšavsku. To znači da će se sve rukovoditi i voditi pod brendom Imleka, ali samo zbog izlaska na berzu, jer će i dalje će postojati kompanije koje se zovu kao do sada”, najavila je Svetlana Glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: