Komiko oil će odgovoriti na tužbu

Kompanija Komiko oil, koju je grad Smederevo tužio zbog zakupa zemljišta na kojem je planirana izgradnja rafinerije, u sredu će odlučiti o odgovoru na tužbu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.07.2012.

17:34

Default images

Zamenik generalnog direktora kompanije Radomir Radivojević je rekao da će kompanija odgovoriti na tužbeni zahtev za raskid ugovora "pre svega iz moralnih, profesionalnih i poslovnih razloga bez obzira, kako je naveo, da li će ta kompanija nastaviti da investira u Srbiju.

Američko-holandska kompanija Komiko oil je 20. juna najavila da će prekoračiti rok za uplatu od 652 miliona dinara za zakup 113 hektara na 99 godina, za izgradnju rafinerije u Smederevu.

Na to obaveštenje gradska uprava je kompaniji poslala opomenu koja je investitoru dala još osam dana da uplati dogovoreni iznos, a 10. jula javni pravobranilac je podneo tužbu za raskid ugovora.

U budžet grada trebalo je od novca za zakup zemlje da se ulije i oko 4,5 miliona evra za uredjenje gradjevinskog zemljišta. Od investicije, grad bi prihodovao više od milijardu dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: