Dobit Inteze Saopaolo 804 mil. EUR

Bankarska grupa Inteza Sanpaolo u prvom kvartalu 2012. imala je neto dobit od 804 miliona evra, što je za 21,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Beta

Petak, 18.05.2012.

09:02

Default images

"To je najveća dobit u proteklih sedam kvartala i već pokriva isplatu za 2011. godinu", navodi se u saopštenju Banke Inteza u Srbiji, članice te italijanske bankarske grupacije.

Dodaje se da je, prema konsolidovanim rezultatima, Grupa Inteza Sanpaolo u prvom kvartalu ove godine imala dvocifreni rast operativnih prihoda od 14,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Operativni prihodi su u prvom tromesečju 2012. godine, kako se precizira, bili 4,2 milijarde evra.

Banka je ojačala osnovni kapital i dodatno povećala stopu adekvatnosti kapitala na 10,5 odsto, sa 10,1 odsto, koliko je iznosila na kraju 2011. godine.

Izvršni direktor grupacije Intesa Sanpaolo Enriko Kukijani rekao je da je banka prvi kvartal ove godine završila sa rastom prihoda zahvaljujući povećanju kako depozita klijenata, tako i novih kredita u cilju podrške realnom sektoru.

To je, kako je napomenuo, urađeno u situaciji koju karakterišu ekstremna kolebljivost, velika nesigurnost i ekonomski indikatori koji i dalje ukazuju na krizu na nacionalnom i evropskom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: