Erste u Srbiji zaradila 78,5% više

Erste banka u Srbiji u prvom kvartalu ove godine ostvarila je neto dobit od 257,9 miliona dinara, što je 78,5 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2012.

14:00

Default images

Ukupni krediti u odnosu na kraj 2011. godine su povećani za 4,7 odsto i iznosili su 53,9 milijardi dinara, dok su ukupni depoziti ostali na približno istom nivou od 51,2 milijarde.

Udeo Erste banke na bankarskom tržištu Srbije, kako u iznosu ukupne aktive, tako i u plasiranim kreditima i primljenim depozitima, zaključno sa poslednjim dostupnim podacima s kraja februara, blago je povećan. Bilansna suma je uvećana za 2,4 odsto, sa 72,1 milijardi dinara na kraju 2011. godine na 73,8 milijardi na kraju prvog kvartala 2012. godine.

Kako je saopšteno, Erste banka će nastaviti da pruža podršku stanovništvu i privredi Srbije prilikom ostvarivanja njihovih finansijskih potreba i ciljeva.

Principi poslovanja koji podrazumevaju fokus na stalno poboljšavanje usluge klijentima, konstantno unapređivanje unutrašnje organizacije i efikasnosti te razvijenu politiku upravljanja rizicima, biće osnova poslovanja banke i u ovoj godini, navedeno je u saopštenju.

"Banka je u prvom kvartalu nastavila i pojačala pozitivne poslovne trendove iz prošle godine. Ostvarena dobit je rezultat stalne kreditne podrške privredi i stanovništvu Srbije, koja uključuje i bitnu podršku velikim domaćim preduzećima od strane Erste grupe“, kaže predsednik Izvršnog odbora banke Slavko Carić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: