Ko će kupiti nikšićku Željezaru?

Za kupovinu Željezare u Nikšiću zainteresovana je turska kompanija, a da li će postati novi vlasnik te fabrike, trebalo bi da se zna u ponedjeljak.

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

15:44

Default images

Tada će u Privrednom sudu Crne Gore biti obavljeno javno nadmetanje.

Turskoj firmi, za sada, prema informacijama iz fabričke uprave, konkuriše samo nikšićka firma "Neksan" čiji vlasnik Miodrag Davidović upravlja Željezarom od maja 2011. godine. Davidović čija se firma "Neksan" bavi proizvodnjom pića, tada je rekao da on nema nikakav profitni interes za upravljanje Željezarom.

On je svoj drugi anganžman u Željezari predstavio kao "spasavanje" fabrike, a zaposleni ga smatraju "spasiocem".

Ipak, za mnoge motivi Davidovića da upravlja Željezarom nisu jasni, a pogotovu njegov odnos u vezi sa time sa Vladom Crne Gore. Upućeni tvrde da Davidović to radi zbog "dugova" iz svoje političke prošlosti, iz vremena ratova u Jugoslaviji 1990-ih godina.

Željezara je u trećem pokušaju prodaje ove godine, ponuđena za svega 15 miliona evra, upola manje nego ssto je bilo prvi put, januara.

Nikšićka Željezara je do sada tri puta neupsešno privatizovana. Pre više od godinu dana, Turci su u fabrici montirali novu elektrolučnu peć, ali ona još nije proradila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: